Misstag hittills

Idag är den tionde dagen vi har hus och självklart har vi hunnit göra misstag, inget ödesdigert men ändå värt att lägga på minnet.

Inte tillräcklig utrustning

Vi har inte flyttat allt än, utan bor dels i lägenheten och dels i huset. Första dagen tog jag med det allra nödvändigaste för att kunna laga mat och existera, med tanken att fylla på efter hand behovet uppstår. Självklart missar jag saker, igår tog jag till exempel med en ugnsform för all kunna göra lasagne, men hade helt missat att ha med en större gryta för att göra fyllning, jag har också köpt ost utan en tanke på att det inte finns en osthyvel här. Små problem som är lätta att komma runt, men ändå misstag.

Bristande matplanering

Inatt sov vi i huset första gången och jag kommer att jobba härifrån idag. Vad jag ska äta till lunch? Jag är inte helt säker, jag kommer inte att få svälta för mat finns, men det finns ingen plan och kommer jag inte på något bra får jag nöja mig med något dåligt, för takeaway och Ica är något mindre tillgängligt här.

Köpa möbler utan att mäta ordentligt

Vi har inte tänkt köpa en massa nya möbler, men en ny säng kändes nödvändigt. Vi har kikat en del på förvaringslösningar till sovrummet, då det är snedtak med de begränsningar det innebär. Vi fastnade för idén med en sängram med lådor under och hylla i gaveln. När vi kommit hem med sängen insåg vi att vi inte hade mätt upp sovrummet ordentligt och att det inte var helt självklart att den skulle fungera. Tack och lov kommer det att fungera, men fortfarande ett misstag att lära sig av för framtida möbelinköp.

Försök till humor bland nya människor

Jag svarade skämtsamt på ett inlägg i den lokala facebookgruppen, jag skulle nog ha gjort mig lite mer bekant först, för det möttes av en chocksmiley och inget mer.

Adressändring

Jag råkade ändra min adress från mitten av februari istället för från mitten av mars. Efter en vecka slog det oss att jag nog inte längre har rätt till boendeparkering i stan längre. Som tur var fick jag inga böter, nu år bilen helt enkelt stå vid huset och kör jag den in till stan får jag acceptera fullt pris.

I övrigt …

I övrigt är vi fortfarande nöjda. Vi har mycket kvar att flytta, så jag räknar med att dessa misstag inte är våra sista.

Bild tagen just nu, jag dricker kaffe vid braskamminen. I bakgrunden syns det att vi är långt ifrån färdiga med flytten.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: