Kräm

Jag blev sugen på rabarber- och jordgubbskräm. Inte för att jag någonsin har ätit det, men en gång åt jag en rabarber och jordgubbspaj och det var gott, så jag tänkte att samma kombination borde fungera i en kräm. Jag sökte på internet för att bekräfta denna tes och det stämde; det finns en massa recept där ute! Jag följde (nästan) ett av dem med några små undantag som jag tänkte inte borde spela någon större roll.

Ingredienser (2 port):

  • 150 g rabarberbitar
  • 150 g skivade jordgubbar
  • 2 dl vatten
  • 0,75 dl socker (jag är lite osäker på hur mycket det var, då jag använde ett mått som var ägnat till större volymer, men min målsättning var att det skulle vara 3/4 dl.
  • 1 msk potatismjöl
  • Lite till vatten att blanda potatismjölet med

Jag kokade upp vattnet i vattenkokaren, blandade rabarber, socker och vatten och kokade i fem minuter.

kokande rabarber
Om jag inte hade kollat på recept så hade jag blandat i jordgubbarna redan från början, i receptet stod det att man skulle koka rabarbern i fem minuter först så det gjorde jag.


Jag rörde upp potatismjölet med lite vatten (det blev ganska rinnigt) och när jag hade rört ner jordgubbarna så hällde jag också i potatismjölet, rörde runt och lät hela alltet koka upp.
Sedan tog jag det från plattan och (det här hade jag aldrig kommit på själv!) strödde över lite socker och väntade på att det skulle svalna lite innan servering.

rabarberkräm med jordgubbar i
Det blev onekligen lite mer estetiskt tilltalande av att röra i jordgubbarna senare. Nu ser man ju faktiskt vad det är!

Det smakade bra. Skulle jag göra det igen, skulle jag ta i lite mindre socker, men det var gott!

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: