Fastan är inledd

Som planerat har jag nu börjat fasta och jag undrar lite vad jag har gett mig in på. För att inte behöva fundera så mycket, har jag köpt ett fastepaket innehållandes juicer, te och buljong för fem dagar och en burk glaubersalt som man ska börja det hela med.

Glaubersalt, ska vara milt laxerande. Om jag någonsin fastar igen, kommer jag att hitta något annat som fyller samma funktion för detta smakade vidrigt. Det är som om de vill att man ska lida …

Meningen är att man ska trappa ner och äta mindre och typ bara grönsaker dagarna innan … Tja, jag presenterade nyårsmenyn igår – jag ville äta gott till nyår och jag ville få in fastan före jobbet börjar på måndag! Det hade säkert varit bättre med bättre förberedelser, men nu är det inte så.

Dagens frukost bestod av 1,5 dl äppeljuice och en hopp fastete. Till lunch blev det buljong. Den smakade ungefär som jag tänker mig att upplöst örtsalt smakar. Det är ok, jag gör det inte för den gastronomiska upplevelsen …

Jag mår helt ok, visst tittar jag lite missunsamt på sambons uppvärmda rester av zucchinigratängen, men inte så att det blir jobbigt. Jag är hyfsat pigg, fryser eventuellt lite grann (dock fryser min sambo också och han fastar inte).

Det finns mycket pseudovetenskap kring fasta. Det gör att jag inte tar något som skrivs om effekter etc. på allvar, utan fokuserar enbart på min egen upplevelse.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: