Den glömda trädgården

Så har jag läst “Den glömda trädgården” av Kate Morton.

När jag läser böcker, gör jag det för stunden. För den känsla som de ger mig under tiden jag läser. Jag har ingen tanke på att jag ska kunna återberätta dem sedan eller ens ge ett kvalificerat omdöme. Trots det tänkte jag ge mig på att skriva om den.

Boken har tre huvudpersoner. Nell, som var hittebarn och försöker ta reda på var hon om ifrån, en sagoberättareska som är den enda person NelI minns av sitt gamla liv och Nells barnbarn, Cassandra.

När Nell dör, ärver Cassandra en mystisk stuga i Cornwall. Cassandra reser dit och fortsätter Nells efterforskningar av var hon kom ifrån. Berättelsen utspelar sig parallellt i olika tidsperioder och knyts ihop när Cassandra nystar upp händelserna.

Det är en bok som passar mitt sätt att läsa. Den är mysterier och verklighetsflykt. Så absolut, jag kan tänka mig att läsa fler böcker av samma författare.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: