Reklamera mera

Jag hör inte till de som hänger upp mig på en specifik sak som påverkar miljön (till exempel flyga, flaskvatten eller kött) och leker moralisk väktare med just den saken. Det är bra att vara medveten, men det är ingen självklarhet att just de val jag har gjort av moraliska skäl är de vettigaste för alla. Jag tror att den attityden snarare leder till färre bra val i genomsnitt då det är svårt att hålla jämna steg med någon som gör allt och många nog skulle ge upp innan de ens försökt.

Med det sagt, det finns faktiskt en sak som alla borde kunna göra för att världen ska bli en bättre plats och det är att utnyttja reklamationsrätten. Folk pratar om att man ska köpa saker med kvalitet som håller länge (det är också något jag försöker praktisera), men jag vill påstå att det är minst lika viktigt (plus något som inte är förbehållet folk med pengar) att inte acceptera dålig kvalitet- att låta dålig kvalitet kosta (inte bara ersättningen av en vara kostar företagen, för billiga produkter är administrationen värre).

Om folk slutar acceptera att det som de köpte billigt gick sönder, blir det en sämre affär att ha billig skit som sin affärsidé. I tre år har vi rätt att reklamera.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: