Att vara snäll mot sig själv – fortsättning

Av någon orsak läste jag inlägget jag skrev i december förra året om att vara snäll mot sig själv, jag tänkte att det kunde vara intressant med en fortsättning på det.

Det var dåtids-Johanna som skrev det, dagen efter kom hon fram till att hon faktiskt behövde göra något åt sin vikt och som det går att läsa i förra inlägget så är det ett beslut som nutids-Johanna är ganska nöjd med. Dåtids-Johanna har rest mycket i år, men har satt upp några simpla principer för att inte gå upp i vikt. Hon har varit lite stressad med jobb och sådant, men ingen är perfekt – inte ens dåtids-Johanna.

Nutids-Johanna har en välbehövlig semester, den började igår. Hon har lagt sig till med en vana att äta frukost och har just avnjutit den. Igår-Johanna plockade jordgubbar, så hon har precis ätit upp de sista, idag har hon inga planer alls men har börjat samla ihop de böcker som hon har men inte har läst. Dåtids-Johanna har varit vänlig nog att spara pengar till semesterkassan, planerandet har hon överlåtit till nutids-Johanna.

Snart-Johanna ska på gitarrkurs på Visingsö, så hon hoppas att nutids-Johanna ska fixa med tvätten snart. Hon har visserligen inget emot att nutids-Johanna helt enkelt köper lite nya kläder, men framtids-Johanna har synpunkter på det.

Framtids-Johanna är ganska nöjd med dåtids-Johannas beslut att äntligen ta itu med det där med vikten på allvar. Vad hon är mindre nöjd över är stressandet. Det får snart-Johanna se till att göra något åt. Efter semestern.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: