Tvättstugan

Jag tvättar nästan bara på helgmorgnar. Har man en gemensam tvättstuga tycker jag att det är den allra bästa tiden att tvätta av många orsaker; jag jobbar på vardagarna och vill göra något annat av helgen än att tvätta (nu kliver jag upp sex, är färdig tio och resten av dagen är fri), dessutom så verkar inte helgmorgnarna attrahera de allra stökigaste personerna.

I persongalleriet som brukar tvätta på helgmorgnar finns

  • En kvinna i femtioårsåldern som har stort behov av ordning och renhet, hon manglar sina lakan och rensar gummilisten på torktumlarluckan från ludd. Arbetar som lärare.
  • En man i fyrtiofemårsåldern som ser ut att ha rymt från ett gym och sprider ut sina kläder över flera torkskåp om tillgång finns. På vardagarna är han ofta uppe mycket tidigt på morgonen och samlar flaskor.
  • En kvinna i trettioårsåldern som har en schäfer och rengör maskinerna noggrant både före och efter att ha tvättat.
  • En man i femtioårsåldern som blir oproportionerligt arg när något inte går som det ska och svär högt och länge. Han verkar gilla att köpa öl.
  • En man i fyrtioårsåldern som den största delen av tiden jag har sett honom, stått och tittat på sin tvättmaskin.

Det är ungefär så mycket jag vet om dem, de personer i mitt hus som också tvättar på helgmorgnar. De i mitt hus som jag nog har mest kontakt med.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: