Utflykt och grävande

Min tanke var att börja dagen med att rensa bort mer maskrosor. Jag har satt en rad av potatis, men det kommer att komma fler rader. Jag bestämde mig dock för att låta ogräset vara tills potatisen ska sättas då jag upplever jorden som lättare att arbeta med där maskrosorna växer än där det inte växer något alls. Det är inte så lång tid så de kommer inte att hinna få blommor (fast jag såg faktiskt en maskrosknopp idag).

Istället rensade jag bort maskrosor där vi redan har sått/planterat.

Dagen fortsatte med en utflykt! Först åkte vi till Löddeköpinge plantskola, jag köpte två smultronplantor av en sort som revar sig (jag råkade köpa en sort som inte revar sig förra gången) och en vinbärsbuske. Min käre sambo ville ha en krusbärsbuske, så det blev en sådan också. Sedan åkte vi vidare till Högs handelsträdgård, jag köpte lite kryddväxter av sorter jag inte redan har sått (jag har aldrig någonsin lyckats med att så rosmarin) både hem och till lotten plus några jordgubbsplantor.

Dagens bästa upptäckt var att det verkar som om föregående innehavare odlade rabarber! Det har kommit upp en liten liten planta som ser väldigt mycket ut som rabarber iallafall.

 

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: