Framsteg

Idag har jag haft en ledig dag och vädret har varit fantastiskt. Så vad passar bättre än att ägna några timmar åt sin odlingslott?

Nu är ungefär halva lotten rensad från ogräs och liknande. Jag vet att folk säger att man ska vänta ett år och se vad som redan finns där när man övertar en odlingslott, men sånär som på någon lök och lite utspridda smultronplantor så verkar den verkligen mest innehålla ogräs, tistlar och gräs och då de tidigare innehavarna har flyttat till en odlingslott i samma område så räknar jag med att de har tagit med sig allt som är någorlunda intressant).

20180406_1425261611442964.jpg

Idag har vi fått ner lite jordärtskockor i jorden och sått rödbetor, bondbönor och broccoli (jag ångrar broccolin lite, sniglarna kommer att kasta sig över den … ). Jag planterade lite smultron också.

Jag har också köpt sättpotatis. Amandine. Jag ska köpa fler sorter, men det känns som en bra början.

Amandine

En sak som slog mig idag är att det finns oerhört mycket mask i jorden. Jag kunde knappt dra upp ett ogräs utan att det fanns en mask där. Det känns som en bra grej även om jag oroar mig lite för att råka mosa maskarna när jag jobbar.

 

 

 

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: