Någonstans ska man börja

Kontraktet för odlingslotten är inte klart än (jag ska signera så fort det kommer på posten) och den är fortfarande täckt av snö. Jag vill göra något för att känna att jag kommer igång, så vi åkte förbi Bauhaus på vägen hem från utflykten i de skånska skogarna!

Jag har tittat på redskap, på fröer och på krukor. Jag vill inte köpa på mig en massa saker i onödan, så med redskapen tänkte jag först inhämta råd från andra som odlar (men det lutar åt att en grep och en spade är en bra början), frön kunde jag däremot inte motstå.

dsc_0374422916154.jpg

Så nu finns det fröer till kronärtskocka, stjälkselleri, blomkål, broccoli, purjolök och rödbeta. Plus allt som redan finns hemma (kryddor och sallader). Det allra viktigaste, sättpotatis, väntar jag med tills det faktiskt finns en lott att sätta den på!

Jag googlar intensivt efter nybörjartips, men det finns ingen tvekan om att jag har en massa misstag som jag kommer att lära mig saker av framför mig.

 

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: