Hur gick detta till?

Jag är ingen frukostmänniska. Långt ifrån. Oftast åker jag till jobbet utan att ha ätit och av den händelse att jag skulle bli hungrig så tar jag en frukt. Men det vanliga är att jag nöjer mig med näringen och energin från en kopp svart kaffe (eller tre). Hotellfrukost är ett undantag, men inget som känns speciellt nödvändigt.

Ändå sitter jag här. Hemma. Ensam. Helt utan yttre påtryckningar har jag plockat fram en bricka och serverat mig själv äggmacka och kaffe.

dsc_02541999094283.jpg

Jag kan inte förneka att det är en mysig känsla. Jag har inte klätt på mig än, utan sitter barfota i min gröna soffa iförd leggings och en varm luvtröja. Om en halvtimme ska jag vara påklädd och på väg mot dörren, men det ger mig några minuter till av morgonhygge.

Saker på bilden à la inredningsreportage med produktplacering: Pressbryggare från Bodum, den använder jag bara när jag är ensam. Muminmugg som jag har fått av min käre sambo som ersättning för en annan muminmugg (med Stinky på) som han råkade slå sönder för flera år sedan när vi precis hade träffats. En tallrik som vi köpte för att vi tänkte att vi skulle äta mindre om vi hade mindre tallrikar (en som kunde något om keramik kände igen modellen på en gång, jag tycker att den ser rätt neutral ut). En gaffel från Duka. En bricka som jag har fått av min bror. I bakgrunden skymtar återvinningsbehållare från Ikea, en tygpåse som innehåller mina tomma (och rena) matlådor av glas inköpta på Granit och papperspåsar från Ica. Jag tror minsann att man också ser en tv-bänk, en personvåg och ett NAS.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: