Kläder

Så hur går det med mitt nyårslöfte?

Jag har bestämt mig för att jag inte köpa några kläder i år, utan att kunna svara på frågan varför jag tror att de som arbetar i produktionskedjan har fått tillräckligt betalt.

Jag tror att det har gått ganska bra hittills. Än så länge begränsar det ju mig en hel del då jag inte är sorten som ställer frågor i affären utan försöker lista ut saker på egen hand.

Jag har köpt fyra par strumpor, ett par trosor, ett par leggings och en kimono. Jag har köpt dem i affärer som är specialiserade på området och när jag hamnar i en sådan affär så kanske jag blir lite mindre kritisk vilket kanske inte är så bra. Men jag har kollat upp de märken jag har handlat hos dem och än så länge inte hitta något som känns konstigt och som att det inte stämmer.

Det är ju också intressant att veta hur det är med kläder som jag redan äger. Skulle de ha varit ok att köpa idag?

Just nu har jag på mig en varm luvtröja av Jack Wolfskin, ett linne från Lindex, ett par träningsbyxor från Stadium av deras eget märke SOC och trosor som jag inte har någon aning om av vilket märke de är (jag har klippt bort den lappen)

Jack Wolfskin hade jag kunnat köpa idag utifrån av det jag läser på Fairwear. Det gör mig glad, för det är kanske den skönaste varma tröjan jag har.

Linnet från Lindex känns lite som ett gränsfall. Lindex verkar ha bland annat en del GOTS-märkta plagg och de erkänner också på sin hemsida att minimilön inte är tillräckligt. Så det är inte omöjligt att jag hittar något på Lindex som känns ok någon gång, men just det linne jag har på mig är jag osäker på.

Mina träningsbyxor från SOC hittar jag inte så mycket information om alls. När jag googlar så får jag upp något om ekologisk bomull och det är ju bra men inte tillräckligt för mig. Det kan ju vara så att det bara är jag som är dålig på att leta, men jag hade iallafall inte köpt dem idag

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: