Min crockpot

När jag har en ny sak som jag är jättenöjd med, så är det något jag vill visa för alla. Jag vill berätta hur fantastisk den är och hur stor nytta jag har av den.

Men det intressanta är ju egentligen långt senare, när nyhetens behag är över och den antingen har fått en plats i tillvaron eller också är bortglömd i något skåp.

Så idag tänkte jag visa min crockpot! Jag köpte den i April förra året och just nu står den på diskbänken och kokar kikärtor.

Jag använder den inte hela tiden, men periodvis använder jag den riktigt mycket. Att kunna sätta på en soppa eller gryta innan man åker iväg någonstans och veta att maten är klar när man kommer hem är värt en hel del.

Jag har en stor variant, över fem liter om jag inte minns fel. Grytan går att också använda på spisen, till exempel om jag vill fräsa något innan jag sätter igång själva grytan, så det sparar  disk – inte mycket men litegrann. Den har en timer, vilket innebär att jag kan ställa in hur länge den ska vara på och sedan slår den över till uppvärmning.

dsc_0145.jpg

Det kan vara lite väl mycket hallelujastämning omkring dem, det finns de som påstår att maten ska bli nyttigare men det skulle jag vilja ha lite belägg för innan jag tror på det. Tills dess tror jag att det är lite som allt annat som har gjort något lättare i folks liv, de tillskriver det alla möjliga egenskaper när det egentligen borde vara tillräckligt att vara bara vad det är – ett smidigt sätt att laga mat.

Author: Johanna

den som lever får se

%d bloggers like this: